2244 Sanayi Doktora Programı 2018 Yılı Çağrı Duyurusu Güncellemesi

17-09-2018

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’ndan gelen bilgiye göre TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı 2018 yılı çağrı metninde güncellemeler yapılmıştır:

Rekabet Öncesi Üniversite Sanayi İşbirliği Modelinde; üniversite veya araştırma altyapıları ile teknopark bünyesinde Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri ile sunulacak projelere ihtisas alanı başına en az 5 öğrenci yerine en az 3 öğrenci olarak değiştirilmiştir (Bknz 2244 Çağrı Metni 4.2.3).

Program kapsamında destek karar tarihinden itibaren 4 ay içerisinde proje destek sözleşmesinin imzalanması ve proje kapsamına dahil edilecek bursiyerlerin destek kararının verildiği eğitim öğretim yılını takip eden iki dönem içerisinde belirlenerek doktora programına başlaması gerekmektedir (Bknz 2244 Çağrı Metni 5.1.1).

Özel sektör kuruluşu ve bursiyerlerin, doktora mezuniyeti sonrası istihdam edilme konusunda bursiyerlerin doktora eğitimlerinin 7. dönemine kadar ilgili özel sektör kuruluşu ile bursiyer arasında istihdam taahhüttüne ilişkin sözleşme imzalanması gerekmektedir (Bknz. 2244 Çağrı Metni 5.2.16). Bu sürenin sonunda ilgili özel sektör kuruluşu, bursiyeri istihdam etmeyi planlamıyorsa, ilgili bursiyerler istihdam desteğini başka bir özel sektör kuruluşunda kullanabilecektir. Buna ilişkin düzenlemeler yapılmıştır (Bknz 2244 Çağrı Metni 5.2.17).

Güncel çağrı metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisansustu/egitim-burs-programlari/icerik-2244-sanayi-doktora-programi

Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte program başvurusu 15 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

Program ile ilgili soruların için bideb2244@tubitak.gov.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

 


Debis Girişi

Kullanıcı: @
Şifre:

 

DEBİS Öğrenci Şifre Değiştirme Arabirimi

DEBİS Personel Şifre Değiştirme için Kampüs Bilgi İşlem birimine gitmeniz gerekmektedir.