DEPREMLE MÜCADELE VE DEPREM SONRASI DAYANIKLILIK GÜDÜMLÜ VE HIZLI DESTEK PROJE ÇAĞRISI

15-02-2023

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

Ülkemizde 10 ili etkileyen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde meydana gelen depremlerin neden olduğu afetin ilk saatlerinden itibaren Üniversitemiz, başta sağlık ve arama kurtarma çalışmaları olmak üzere barınma ve temel ihtiyaçlar konusunda halkımıza destek vermiştir ve vermeye de devam etmektedir.
Afetin etkilediği alanın büyüklüğü ve etkilenen kişi sayısı gözönüne alındığında, deprem gerçeği ile yaşamak zorunda bir ülke olarak, depremin yarattığı sonuçların en hızlı şekilde toparlanabilmesi için verilerin toplanması, analizi, yeni bilgilerin elde edilmesi, bilimsel olarak yorumlanması ve veri analizi yapılarak katkı sağlayacak sağlık, mühendislik ve sosyal alanlarda proje çağrısı açılmasına karar verilmiştir. Başvuru için https://bapsis.deu.edu.tr linkini kullanabilirsiniz.
Ayrıca Ülkemiz sınırları içinde gelişen deprem, heyelan, kaya düşmesi, sel, çığ, yangın, müsilaj gibi doğa kaynaklı afetler sonrası veri toplamak amacıyla saha çalışması yürütecek araştırmacılar için TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı çağrısı başvuru koşullarına 1002-C DOĞAL AFETLER ODAKLI SAHA ÇALIŞMASI ACİL DESTEK PROGRAMI | TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ (tubitak.gov.tr) web adresinden ulaşabilirsiniz.